Menü Kapat

Simavlı özel öğrencilerin en özel programı; “HEM GÜLDÜRDÜ HEM DÜŞÜNDÜRDÜ”

16 Haziran 2023 Cuma günü sona erecek olan 2022-2023 eğitim ve öğretim döneminde Simav İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı tüm eğitim kurumları çeşitli programlarla yaz tatiline hazırlanıyor. Bunlardan birisi olan Simav Özel Eğitim Meslek Okulu, hazırladığı “Özel Eğitim Şenliği” ile ilçe protokolünü, öğrenci ailelerini ve yakınlarını hem güldürdü hem de düşündürdü.

Simav Özel Eğitim Meslek Okulu’nun Simav Belediyesi Kültür Merkezinin Konferans Salonunda gerçekleştirdiği Özel Eğitim Şenliği, okulun öğrencileriyle onların öğretmenlerinin hazırladığı dolu dolu bir program şeklinde geçti. Program; Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Belediye Başkanı Fatih Kalay, İlçe Emniyet Müdürü Secaattin Aktay, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ufuk Ayten, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi ve Milli Eğitim Şube Müdürleriyle öğrenci aileleri, yakınları ve meslek okulu öğretmen ve idarecilerinin öğrencilerle birlikte saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okumasıyla başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Tayyer Madak, Engelliler Haftasının Birleşmiş Milletlere üye 156 ülkede kutlanan özel bir hafta olduğunu söyleyerek ‘Özel Eğitim’in ne olduğuna dair kısa bilgiler aktardı. Madak; “Özel eğitimi sayı doğrusu gibi düşünecek olursak, özel eğitim; eksi kutbu ile artı kutbu arasındaki denge kurmaya çalışılan bir bilim dalıdır. Merkezimizde de kapsama alanımızdaki yerleşim birimlerinde yaşamlarını sürdüren ve özel eğitime gereksinim duyan bireyler çeşitli sınıflara ayrılarak eğitilmektedir. Bu çerçevede okulumuzda sınavlara hazırlık, meslek alanlarında üretim, sportif ve sanatsal çalışmalar yapılmaktadır. Toplumumuzun %8’lik gibi önemli bir kısmını oluşturan Özel Eğitime ihtiyacı olan bireylerimizin yaşam becerilerini geliştirerek onların kendi kendilerine yetebilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri ve dışlanmadan diğer bireylerle iyi ilişki içinde olabilmeleri son derece önemlidir. Özel Eğitime gereksinim duyan bireylerimize her kesimin sahip çıkması, onlara gerekli desteğin verilmesi sağlanmalıdır. Bunun için de; çocuklarımıza daha güzel yarınlar bırakmak için hep birlikte çalışmamız gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Mehter gösterisi, 4 Eylül Ortaokulundan bir öğrencinin ritim gösterisi ve ardından Eşofmanlı Şevket Hoca Skeciyle Aşuk ile Maşuk gösterisi izleyenleri güldürdü.

Yusuf Koyuncuoğlu İlkokulu öğrencilerinin gösterilerinin ardından her yönüyle Simav Özel Eğitim Merkezinin tanıtım videosunun izlenmesinden sonra da büyük ilgi gören ışıklı dans gösterisi loş ışık altında yapıldı. Beden perküsyonu, geleneksel Türk orta oyununun ayrılmaz ikilisi Karagöz-Hacivat gösterisi ardından da Ukulele Dinletisinin uyarlanması, 12/A ve 12/B sınıf öğrencilerinin mezuniyet törenine katılmalarıyla devam eden program merkezde görev yapan öğretmenlerle merkezden yararlanan bireylerin  oluşturduğu koronun konseriyle son buldu.

Simav Özel Eğitim Merkezi yönetimi ayrıca konferans salonu girişinde açtığı ürün sergisiyle de dikkat çekti.

Özel öğrencilerin eğitim dönemlerinde yaptığı el emeği, göz nuru ürünler en çok özel eğitim öğrencilerinin aileleri tarafından ilgiyle incelendi.