Menü Kapat

TAKE Projesi Kapsamında Simav Çiftçisine Tohum Desteği

Simav’da tarım arazilerinde verimin artması için Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilere yüzde 50 hibeli 21 ton 250 kg ekmeklik buğday tohumu dağıtıldı.

Kütahya genelinde kısa adı TAKE olarak bilinen ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesine bağlı olarak 10 Milyon TL değerinde ekmeklik buğday tohumu dağıtıldığını söyleyen Simav İlçe Tarım ve Orman Müdürü Orhan Altın; “Simav’da tarım arazilerinin daha fazla etkinleştirilmesi ve verimin artması için Bakanlığımızın desteğiyle Kütahya ve ilçelerinde yarısı Bakanlığımız tarafından karşılanan 10 Milyon TL değerindeki buğday tohumları Simav’da 127 çiftçimize 850 dekar alanda kullanılmak üzere 21 ton 250 Kg ekmeklik buğday tohumu dağıtımını gerçekleştirdik. Çiftçilerimize tohumlarımızı ÇKS’ye kayıtlılığın artırılması için verirken, Simav çiftçilerine İl Müdürümüz Sayın Dr. Emre Yeniay’ın bol bereketli tarım dileklerini sunuyorum” dedi.

Dağıtılan tohumların Simavlı çiftçilere hayırlı olması temennisinde de bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Altın, Kütahya İl Tarım Ve Orman Müdürü Dr. Emre Yeniay’a da emeklerinden dolayı teşekkür etti.