Menü Kapat

Vali Musa Işın, Simav’da bir çok projeyi özel olarak inceledi

Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya- Simav Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (TDİOSB) incelemede bulundu.

Kütahya– Simav Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin (TDİOSB), genel yerleşim planı ve üst yapı modül projelerinin onaylanmasının ardından yeni süreçte yapılacak çalışmalar hakkında bölgede yapılan toplantıda ilgili projede sona gelinmek için yapılacak çalışmalar ele alındı.

GENİŞ BİR HEYETLE ZİYARET GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Simav’ın Çitgöl ve Naşa beldeleri arasında kalan kurutulmuş Simav Gölü arazisi içinde tarım vasfını yitirip hayvancılık sektörü için de kullanılamayan yaklaşık 1200 dekar alanda kurulması planlanan bölgenin en büyük üretim ve istihdam yatırımı alanına ilk kez gelen Vali Musa Işın’a; Simav Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, TBMM Kâtip Üyesi Kütahya Milletvekili Av. Adil Biçer, Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, İl Özel İdare Genel Sekreteri Murat Koyak, İl Jandarma Komutanı J. Kıdemli Albay Murat Kırbaç, Simav Belediye Başkanı Fatih Kalay, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti İlçe Başkanı Orhan Akboğa, Kütahya Zafer OSB Müdürü Göksel Ilgaz, Çitgöl Belediye Başkanı Güray Güner ve ilgililer eşlik etti.

VALİ IŞIN, YEREL YATIRIMCILARIN DA DAHİL OLMASI ARZUSUNU BİLDİRDİ

TBMM Kâtip Üyesi Kütahya Milletvekili Av. Adil Biçer, Kütahya Zafer OSB Müdürü Göksel Ilgaz, Valilik Özel Kalem Müdürü Ömer Karakaya; Vali Işın’a dev yatırımla ilgili günümüzde gelinen noktayı aktardılar. Yapılan karşılıklı diyalogda ise kamu yararına istimlâk kararı verilen arazideki bazı bölümler için istimlâk konularının sonlandırılması, Vali Işın’ın da ısrarla üzerinde durduğu yerel yatırımcılara da organize sera alanında mutlaka yer gösterilmesi için taleplerinin alınması ve son olarak ülkede marka haline gelen yatırımcılara çağrıya çıkılması gerektiği konularında fikir birliğine varıldı.


Yaklaşık 1200 dekarlık organize sera bölgesi yerleşim planına ait harita üzerinde yapılan değerlendirmelerde ise bölge için katı atık merkezi, arıtma merkezi, araç park alanları, yollar, sera parselleri, açılan 5 kuyudaki jeotermal kaynakların durumu ve bölgede ısıtma sağlayacak toplam ısı miktarı ve birçok bölüm incelendikten sonra, Vali Işın; dev yatırımın hayata geçmesi için öncelikle bölgede projeye uygun alt yapının ardından da parseller arası yolların öncelikle yapılması, buna paralel soğuk ve sıcak su hatlarının ta tamamlanması gerektiğine vurgu yapıldı.

TÜM TÜRKİYE‘YE ÇİÇEK DAĞITAN İŞLETME DE ZİYARET EDİLDİ

Kütahya Valisi Işın, il ve ilçe protokolü ile Organize Sera Bölgesi konusunun ilgilileri akşam saati olmasına rağmen yaklaşık 32 dekar kapalı alanda çiçek üretimi yaparak bunları İstanbul merkezli ‘ Çiçek Sepeti’ adlı dağıtım firmasına gönderen EMG Tarıma ait seralarda incelemede bulundu. Şirket sahibi Nazif Cahit Han’dan çiçek üretimi, üretilen çiçek çeşitleri, toplanması, paketlenmesi ve depolanmasının ardından sevkiyle ilgili bilgiler alan Vali Işın, bölümler halindeki çiçek seraların bazılarını ve soğuk hava deposunu beraberindeki heyetle birlikte inceledi. Sera gezisi sonunda ise Kaymakam Bünyamin Karaloğlu tarafından Vali Işın’a serada yetiştirilen çiçeklerden takdim edildi.